Tai Chi Vifteform - NY MOTIONSFORM


 

 


Indhold

Grandmaster Sam Tam's Vifteform består af seks dele.

Den indeholder bevægelser fra Tai Chi formen, sværd-, sabel- og stokform. Ligesom der er bevægelser som kan spores tilbage til de andre indre systemer - Baqua, Yingyi samt Yiquan.Hvorfor vælge Sam Tam Tai Chi Vifteform?

Sam Tam Vifteform tilbydes som en motionsform, der har fokus på mobilitet, fleksibilitet og koordination.

Kan du lide koreografi, martial art, kampkunst eller bevægelsesæstetik vil du med høj sandsynlighed finde glæde i at træne Sam Tam vifteform. Formen er sjov og spændende at arbejde med. Den veksler mellem langsomme, meditative bevægelser og hurtige, kraftfulde bevægelser - og ikke mindst smuk at iagttage.

Der er mulighed for nybegyndere at fokusere alene på koreografi, men der er også mulighed for de øvede indenfor martial art at træne vifteformen med både krop og sind og have fokus på Tai Chi.Min baggrund

Jeg skrev i årets første nyhedsbrev 2017 og tidligere nyhedsmail om min egen personlige udvikling og træning, bl.a. at implementere min nye tillærte træning i klinikken i slutning af året - efter selv at have praktiseret den i en periode, ligesom jeg har gjort med alle øvrige behandlingsmetoder og træningsformer.


At motionere med koreografi giver mig en enorm stor glæde og velvære. Netop på baggrund af koreografierne har jeg dyrket aerobic/danceaerobic i 14 år. I lidt over et års tid har fokus været på motionsformen Sam Tam Tai Chi Vifteform - koreografi og kampkunst i ét, hvor jeg daglig har trænet tai chi standing meditation og flere gange ugentlig øvet mig på Sam Tam Vifteform. I juli 2017 blev jeg eksamineret i Canada af selve grandmaster Sam Tam og sifu Torben Bremann – og blev godkendt til at undervise i vifteformen.Workshop

 

Formål:

At mærke glæden gennem bevægelse og samtidig opnå fleksibilitet i kroppen og/eller at blive bedre til at performe Sam Tam Vifteform.

Workshoppen består af et kort oplæg om vifteformen, en fælles opvarmning og nedvarmning.


Undervisning:

Undervisningen vil foregå i følgende tre grupper efter niveau:


  • En nybegyndergruppe der vil blive undervist i 1. og 2. del (her kan ALLE være med).
  • En letøvede gruppe, der får undervisning i alle 6 dele.
  • En øvede gruppe, hvor bevægelserne finpudses i forhold til koordination og præcision.

Træning


Formål:

At mærke glæden gennem bevægelse og samtidig opnå fleksibilitet i kroppen.


Undervisning:

Træningen består af en fælles opvarmning, vifteform og nedvarmning. Træning i vifteformen vil foregå i to grupper efter niveau:


  • En nybegyndergruppe der træner 1. og 2. del (her kan ALLE være med).
  • En letøvede gruppe der træner alle 6 dele.