Om mig
Huong Le Nguyen, B.Sc. Physiotherapy 2006.

Autoriseret fysioterapeut som behandler og træner ud fra funktionel anatomi, fascia/bindevæv og kinesisk fysiologi.

Træningsvejleder siden 2004.

Behandler siden 2006.

Underviser siden 2006.

Certificeret Fysio Flow Instruktør.

Certificeret FysioPilates Instruktør.

Certificeret Baduanjin Qi Gong Instruktør.

Medlem af Danske Fysioterapeuter.

Medlem af Dansk Selskab for Smerte og Fysioterapi.

Medlem af European Pain Federation Academy.

Stifter og indehaver af Rygklinik Gladsaxe.
Erfaring


Jeg har siden 2006 arbejdet som autoriseret fysioterapeut i Gladsaxe både i privat klinikregi og kommunalregi med 15 forflytningsvejledere under mit ansvar.

Sideløbende har jeg to af årene praktiseret på Borgergade Fysioterapiklinik i indre København og har i 2½ år været selvstændig, medejer og daglig leder af Mørkhøj Fysioterapi i Gyngemose Sportshal. Fra 2006 og frem til 2012 underviste jeg derudover i kurser om ergonomi, kropsbevidsthed og arbejdsmiljø til kommunens medarbejdere heriblandt min egen faggruppe men også til ergoterapeuter, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter m.fl.Jeg solgte mit ydernummer og stiftede i 2015 Rygklinik Gladsaxe. Information om direkte adgang til fysioterapi uden lægehenvisning finder du i følgende link under emnet YDERNUMMERSYSTEM OG AUTORISATIONSLOVHVAD ER FORSKELLEN?

Navnet "Rygklinik" kommer af, at jeg altid starter mit møde med en klient med en analyse af kropsholdningen, både i stilstand og under bevægelse, hvilket betyder at jeg altid arbejder med udgangspunkt i rygsøjlen. Uanset om der er tale om sygdomme, skader og smerter i arm, ben, hoved eller ryg - fordi kroppen og hjernen arbejder som én helhed. Med den nyere anatomiske viden påpeger forskerne, at bindevæv/fascier ikke bare findes som lag på lag omkring vores muskler. Men at bindevæv findes indeni hver mikroskopisk celle d.v.s. overalt i vores krop og hjerne inderst fra knoglen og ud til huden fra top til tå. Udover bindevævets spindelvævsstruktur finder forskerne, at bindevævet indeholder store mængder af smertereceptorer (nociceptorer og interoceptorer). Dette fremmer forståelsen af smertesammenhænge ved akutte og gentagne skader, arvæv og kroniske sygdomme/smerter - og dermed hvorfor det er så vigtigt dagligt at mobilisere bindevævet.I følgende artikellink vil du kunne finde alt, hvad du bør vide om bindevæv https://blog.rygklinikgladsaxe.dk/hjernen-kroppen-og-bindevaevet-hvad-goer-de-egentlig-og-hvordan-er-deres-samspil/


Klik her og se en video om bindevæv. Siden min debut som fysioterapeut i 2006 har jeg efteruddannet mig indenfor rygundersøgelse, rygbehandling, smertebehandling, funktionel anatomi, behandling og træning af kroppens bindevæv via Anatomy Trains, (genop)træning af hjernen, genoptræning af nakke, arm og hænder, ryg, bækken, hofter, knæ og ankler. Derudover har jeg efteruddannet mig indenfor medicinsk Akupunktur og Qigong, Laserterapi, Shockwave og Tai Chi samt indenfor ergonomi, kommunikation, motivation og ledelse. Jeg kombinerer altid mine behandlingsmetoder med Thomas Myers Anatomy Trains (fascielinjer) og påvirker derved kroppen globalt med inspiration af Moshe Feldenkrais, Robert Schleip og Carla Stecco. Mere om mine efteruddannelser


Gennem deltagelse i mange workshops og mangeårig praktisk erhvervserfaring som behandler, som træningsvejleder og som underviser har jeg opnået kompetencer indenfor diagnostik, formidling, kropsundersøgelse og kropsbevægelse. Særligt i forhold til at analysere og aflæse kroppen for mulige årsager til problematikker, der har stået på i årevis, og i samspil med mine klienter at løse problematikkerne. Og ikke mindst fungere som katalysator til en mere aktiv livsstil.Jeg har primært arbejdet med:


 • Rygpatienter (lænde-, hofte- og bækkenproblematikker herunder diskusprolaps, protusion, spinalstenose, slidgigt, Mb. Bechterew, skoliose, fibromyalgi, instabilitet, hold-i-ryggen, kropsholdningsproblemer og opererede).


 • Nakkepatienter (hoved-, nakke-, albue- og skulderproblematikker herunder diskusprolaps, protusion, slidgigt, Mb. Bechterew, fibromyalgi, migræne, instabilitet, hold-i-nakken, hjernerystelse og piskesmæld).


 • Skulderpatienter (skulderled, brystkassen, kravebenene og skulderbladene herunder impingement, instabilitet, fraktur, skoliose, hold-i-ryggen, opererede og bicepsseneproblematikker).


 • Knæpatienter (fod-, knæ-, bækken- og rygproblematikker herunder pronations- og achillesseneproblemer, instabilitet og kropsholdningsproblemer).


 • Fodpatienter (fod-, knæ, bækken- og rygproblematikker herunder forstuvning, fraktur, Mortons neurom, hælspore, opererede, instabilitet, pronations-, achillessene- og kropsholdningsproblemer).


 • Brystopererede efter et kræftforløb.


 • Mennesker med stress.


 • Gravide med bækkensmerter, bækkenløsning og skuldersmerter.


 • Mennesker med angst eller traume fra en tidligere ulykke.


 • Kontormedarbejdere med ryg-, nakke-, bækken- og albuesmerter (tennisalbue og golfalbue).


 • Catering medarbejdere med ryg-, nakke-, ben-, skulder- og armsmerter.


 • Sosuassister og sosuhjælpere med ryg-, nakke-, bækken- og skuldersmerter.


 • Idrætsskader i skulder, lyske og knæ både hos børn, unge og voksne.


 • Børn og voksne født med Cerebral parese og Tourette Syndrom.


 • Neurologiske patienter med erhvervet blodprop, hjerneblødning og hjerneskadet pga. Parkinson eller ulykke.


 • Patienter med Sclerose både DS og ALS samt Chorea Huntington.


Tilgang


Mit arbejde er inspireret af den franske filosof Maurice Merleau-Ponty (1908-1961), som med sin kropsfænomenologi foretog et opgør med dualismen, hvormed han integrerede krop og bevidsthed i mennesket som kropslig eksistens. Merleau-Pontys filosofi repræsenterer en helhedstanke, som er fundamentet i min tilgang til behandling af mine klienter. Helheden omfatter kroppen med fysiske bestanddele og fysiologiske processer, kropslige oplevelser, kropslige handlinger, tankeliv, følelsesliv og sociale aspekter som influerer på klientens aktuelle situation samt motivation til træning og motivation til at ændre adfærd og vaner.Jeg vægter sygdoms- og skadesforebyggelse højt ud fra denne kropsfænomenologiske tilgang blandet med den kinesiske filosofi som har eksisteret i flere tusinde år netop med henblik på at forebygge samme gentagende skade eller andre skader forårsaget af samme årsag. Denne helhedsforståelse for mennesket er ligeledes tilgangen til mit arbejde med at fremme sundhed hos den enkelte. Jeg er derfor altid interesseret i at høre mine klienters historie. Foruden klientens behandling vil jeg sammen med klienten finde frem til muligheder der er realistiske for klienten at opnå et sundere og mere meningsfuldt liv indenfor alt der skulle have interesse for klienten; fra træningsøvelser, motionsformer indendørs eller udendørs, kreative hobbyer til frivilligt arbejde m.m.

Der er nemlig stor forskel på ydre og indre motivationsfaktorer, når ønsket er en vedvarende effekt.Klientudtalelse


"Allerede efter første gang hos Huong kunne jeg mærke, at hun tager fat på en anden måde end de mange mange andre behandlere, jeg har gået hos igennem mere end 40 år siden mine tidlige år i elitesport. Og allerede efter de første behandlinger kunne jeg mærke, at ikke alene forsvandt smerterne, men der gik længere og længere imellem, at de kom igen. Jeg har nu for første gang, jeg mindes, været uden smerter mellem behandlingerne. Jeg kommer ca. en gang om måneden for at vedligeholde, at kroppen ikke sætter sig fast og for at holde fleksibilitet og mobilitet.

Min krop er fyldt med vævsskader fra gamle sportsskader, hoftedysplasi og en spinalstenose. Men min krop har det bedre, end den har haft det, så længe jeg kan huske.

Tak Huong."


– AnneDu kan læse mere om mine behandlings- og træningsmuligheder samt om mine samarbejdspartnere under fanerne Behandling og Træning.

Du kan også finde flere informationer på Facebook Rygklinik Gladsaxe.