Akupunktur


 


Akupunktur er en helhedsorienteret behandlingsform der ser på hele kroppen og dens velbefindende. Når du kommer med et problem ses der derfor på ubalancen i hele dit system – psykisk, fysisk og mentalt. Akupunktur er en del af Traditionel kinesisk medicin. Akupunktur i praksis

 

Ved akupunkturbehandling isættes nåle, som skal virke i 25-45 min. Nålene er tynde og sterile engangsnåle og indstikket er relativt smertefrit.

Under behandlingen fornemmer mange en afspændthed, og det er ikke ualmindeligt at falde i søvn under behandlingen.

 

Akupunkturpunkternes placering er individuelle, og foregår efter et gammelt kinesisk målesystem, som tager højde for at ikke to mennesker er ens.

Da kroppens organer - i følge kinesisk medicin - er knyttet til hinanden via meridianer (energibaner), placeres nålene ofte andre steder end der, hvor lidelsen umiddelbart synes at have sit udspring - set med vestlige øjne.


Antallet af behandlinger varierer – til tider er en enkelt behandling nok, men oftest skal man have flere, da de fleste kommer med lidelser der kan karakteriseres som kroniske.

At få kroppen i balance er en proces - hvilket ofte betyder at du har brug for flere behandlinger, for at opnå et vedvarende resultat. Det gælder dog ikke, når der er tale om smerte, hvor behandlingen oftest giver en umiddelbar lindring.Hvad er akupunktur?


Akupunktur er baseret på ligevægten mellem Yin og Yang – to modvirkende kræfter – der hele tiden bør holdes i balance. Grundprincippet er, at menneskets helbred afhænger af denne ligevægt.

Teorien er, at der strømmer energi igennem mennesket via 12 hoved-meridianbaner samt flere såkaldte ekstra meridianbaner. I den traditionelle orientalske medicin siger man derfor, at sygdomme opstår, når energien der flyder igennem meridianerne er blevet blokeret eller at energien er kommet ud af balance og påvirker kroppens funktioner negativt.

Akupunktur fjerner disse ubalancer og blokeringer ved at der stikkes nåle i akupunkturpunkter, hvorefter kropsenergierne igen kan flyde frit og kroppen derved kan helbrede sig selv.


Book akupunktur hos Torben her. Og husk at de fleste sundhedsforsikringer dækker dine udgifter - helt eller delvis. 


Du kan læse mere om Torben på www.bremann.dk og www.taichiogqigong.dk